Manon

Lijstenmakerij Manon in Vlaardingen is genoemd naar haar eigenares: Manon Bronwasser. Manon komt uit een creatief gezin waar altijd wel werd getekend en geschilderd. Ook Manon is zeer creatief en heeft dan ook in 1986 haar diploma van de Koninklijke Academie van Beelden Kunsten in Den Haag gehaald.

Na haar afstuderen heeft Manon regelmatig geëxposeerd met eigen werk, waaronder etsen, litho’s, zeefdrukken en tekeningen.

Manon heeft 12 jaar gewerkt in het kunstatelier Chateau La Porte, tot 2002 gevestigd aan de Hoogstraat te Vlaardingen. In deze periode heeft Manon een interne opleiding gehad in het lijstenmaken en het restaureren van schilderijen en lijsten. Al gauw werden veel van de opdrachten die in deze periode binnen kwamen bij Chateau La Porte aan Manon toevertrouwd. Toen Chateau La Porte in de zomer van 2002 werd gesloten, besloot Manon door te starten in een eigen onderneming:  Lijstenmakerij Manon aan de Groen van Prinstererstraat te Vlaardingen. Hier kunt u sindsdien terecht voor lijsten in vele soorten en maten en restaurantie van uw schilderijen.